eyriqazz vs denaihatiAku rasa semua orang tahu di mana letaknya Hotel Doubletree by Hilton Kuala Lumpur ini :-P

Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati

Kali ini aku nak suggest kan buffet ramadhan di Hotel Doubletree by Hilton ini.

Aku sendiri sebenarnya tak pernah makan ramadhan buffet di hotel ini. Tapi aku pernah makan buffet sebanyak 2 kali di hotel ini iaitu pada sekitar bulan 12 tahun lepas. Aku datang sini pun atas ticket sponsored / secara langsung dan tidak langsung as my birthday celebration. Nak nak time tu ada gerhana bulan. Sweet sangat OK hihi. Comel je

Kenapa aku memilih tempat ini?

  • Juadah yang disediakan memang memenuhi selera aku yang memang kuat makan nie :)
  • Pemandangan berlatar belakangkan KL. Mesti comel je dapat makan sambil tengok view KL di waktu malam
  • Ada banyak section dengan pelbagai jenis juadah. Nyum nyum
  • Layanan dan perkhidmatan yang diberikan memang terbaik.
  • Suasana hotel/restoran yang selesa
  • Ada sijil halal daripada JAKIM
That why aku harap ada lah rezeki lebih (terlebih) untuk aku pergi berbuka puasa di sini semasa bulan ramadhan nanti. Pengsan….
Berikut merupakan keterangan untuk Bazaar Ramadhan di Makan Kitchen Doubletree by Hilton KL untuk tahun 2012.

Harga Buffet di Bazaar Ramadhan

  • RM98++ per adult (first week and last three days)
  • RM108++ per adult (the rest of the days)
  • Half price for children 12 years and below

Appetizer Highlights

  • Aneka Kerabu – Kerabu Pucuk Paku, kerabu nangka muda bersama udang kering, kerabu tempe goreng dengan daun selom and many more.
  • Ulam Segar – Kacang botol, ulam raja, pucuk ubi, jantung pisang, terung bulat and more.

Live Bazaar Action Station Highlights

  • Roasted whole lamb served with tamarind dipping and spicy sweet soya sauce
  • Bubur Lambuk ayam dan daging
  • Sup kawah anika – thick broth with herbs and spices with a choice of beef ribs, oxtail, mutton or chicken.
  • Satay bakar
  • Ikan bakar daun pisang
  • Gerai mee ‘Apa Celup’

Malay Kitchen Highlights

  • Ayam percik panggang
  • Gulai daging kodiang
  • Kari udang mamak
  • Ikan patin masak tempoyak
  • Ketam masak lemak bernenas
  • Kuzi kambing
  • Gulai Ayam Kampung and many more

Indian specialities

  • Mamak style Kari Kepala Ikan
  • Murtabak Ayam
  • Roti Boom and Roti Canai
  • Butter Chicken
  • Chicken Briyani and many more

Chinese & Peranakan specialities

  • Chinese Dim Sum
  • Roast chicken, roast duck and BBQ char siew chicken
  • Tom Yam fried rice with BBQ chicken
  • Wok fried tiget prawns with butter and oat

Desserts

  • Kuih apam gula hangus, kuih badak berendam, kuih akok manis, kuih lopez, kuih cara manis and many more.

Untuk tempahan , please call 03-2172 7680 / 7272.

Sumber