Looking for something?

Reader Interactions

Comments

  1. nk tye ckit bolh.sekire yenme ada black list.bolh ke buka akuan.betl ke duit dlm bank nanti.bolh hilang.bank yg kite hutang

  2. Pengalam saya tidak semudah ini. First time pergi saya hanya membawa IC dan kad kuasa (sekarang minimum deposit adalah RM150). Then pegawai tu minta pengesahan alamat surat menyurat. Kebetulan plak printer kat office masih belum berfungsi. Tak dapat print bill Digi. So second time pergi, saya cuma bawa kertas penyerahan pos laju untuk penghantaran barang shoppee. Pengesahan alamat surat pejabat confirm tiada atas nama saya kerana semua surat menyurat rasmi ditujukan kepada ketua pejabat. Tapi hampa..pun ditolak juga. Geram ni tapi masih boleh sabar. Tanya la dokumen apa lagi yang diperlukan? Jenis pengesahan alamat yang macam mana lagi mesti dikemukakan? Pegawai tu minta surat pengesahan majikan atau surat arahan pertukaran yang menunjukkan alamat pejabat terkini. Mak aiiiiiii…sulit sungguh. Dan yang menyakitkan hati pegawai tu siap tanya kenapa saya tidak cuba buka akaun di bank lain? Saya rasa sangat tidak patut untuk dia berkata begitu..seolah-olah dia menolak pelanggan. Saya hanya dapat bersabar dan keluar. Hehe..kecewa tak nak buka akaun bsn.Saya pergi ke Public Bank, alhamdulillah mudah. Setakat IC dan kad kuasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge