Looking for something?

Reader Interactions

Comments

  1. Hai saya pun akan buat benda sama naik OUIbus dari london ke paris.. sy nak tanya pasal immigration nnti macam mana ye? Susah ke senang nak lepas dan apa proses dia?

      • Harga berubah-ubah mengikut hari/waktu tertentu. Sila rujuk di laman web rasmi perkhidmatan bus yang diinginkan. Utk lawatan yang sekejap, x perlu visa. Sila rujuk laman web kementerian luar negeri untuk info terkini dan sahih.

        • maaf tuan . nak tanya lagi..selamat ke naik bas bermalam ni. dan adakah bas nanti kena naik feri dan kita turun dari bas semasa naik fery

          • Insyaallah selamat. Cuma perlu pastikan kesemua barang penting disimpan rapi. Kita tak tahu perangai penumpang lain mcm mana huhu. Bus akan naik feri. Kita tidak perlu turun. Tunggu je dlm bus

  2. Boleh recommend bus mana yg ok x. Semua bus samada flixbus, oui atau megabus akan menaiki feri ke Paris. Jika kita nak keluar dr bas dan stay in feri lounge mmg dibenarkan x. Platform mana yg mudah utk beli tiket bas. Tq

    • Hai, bagi saya memana syarikat bus okay. Cuma kena tengok pada harga. Beli mana yang paling berbaloi mengikut tarikh dan masa.

      Time kat dlm feri, bus akan masuk beratur panjang. Umpama masuk ke dalam kontena besar yg memanjang dan tertutup.

      Ada nampak org keluar dari bus. Tp sebelum sampai ke destinasi, mereka akan masuk semula ke dalam bus. Agaknya ke feri lounge / lihat pemandangan laut kot.

      Platform mana nak beli? Saya beli direct di laman web bus yang saya pilih

  3. adakah bas akan lalu eurotunnel??? saya insyaAllah bulan 3 tahun depan ke london pastu ke paris… boleh suggest stesen mana yg sesuai dan mudah utk ke eiffel tower tu??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge