Looking for something?

Reader Interactions

Comments

  1. syoknyaaaa!!!

    dik, nk tnya pndpt ckit, klu akak stay di tsim sha tsui n pastu buat day trip jer ke shenzen, agak2 sempat ke cover dlm sehari? atau lebih baik stay 1 mlm kat shenzen? visa camna? klu masuk dr hk, dgr ada visa on arrival?

    soklan cepumas.. gedebuk gedebak brp total kos 5 ari tu agak2 tuk sorg, x tmasuk flight? klu x keberatan lah kan nk share =)

    • Total perbelanjaan 5 hari ialah lebih kurang rm2000 camtu hihi. Itu pun ada lebih lagi. Emm, nak bermalam atau tidak itu bergantung kpd tempat mana yang akak mahu pergi. Shenzen pun ada byk tempat menarik utk dikunjungi. Tapi kalau sekadar mahu jejak kaki / ambil gambar buat kenang2an je boleh cover dalam sehari. Pergi awal pagi lerr. Public transport di shenzen pun mcm hk juga. Mmg efficien. Satu company kalau xsilap. Yup, nak masuk shenzen china kene buat visa. Saya ada buat entry pasal nak buat visa ke china.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge