Looking for something?

Reader Interactions

Comments

  1. Boleh sy tau nama hotel yg terletak betul2 depan kedai Hajh Basiroh tu…sy akan ke HCM pada bulan 6 nanti.TQ

  2. generally I like you blog , anyway kalau nak more detail boleh hubungi saya di email saya hamdi571@hotmail.com . saya dah 2 tahun menetap di Ho Chi Minh city , tahun ni adalah tahun ahir saya kat sini . In saha allah sesiapa yg perlukan bantuan info akan saya bantu

    • Anyway, saya banyak jg merujuk blog ni sebab saya akan ke HCMC akhir bulan ni. Lama jg la di sana.. lebih kurang seminggu so banyak info dalam blog ni yang boleh saya jadikan panduan terutama bab saving. hehehe

      En Hamdi,

      Buat bzness kat sana jg ke? Kalau saya perlukan info, agaknya boleh tak disalurkan? Ye la, nk pergi negara orang buat pertama kalinya tentu perlukan banyak info dan kalau info tu disalurkan oleh orang yang menetap disana.. lagi sangat baik

        • Admin,

          Nak tanya. Bagi sesetengah dr pelancongan yang tak berapa minat nk bawa pakaian banyak2 dari negara asal, ada tak mana-mana kawasan yang mudah dapat pakaian segera. Cth t-shirt atau jeans dengan harga murah or at least berpatutan. Bleh tak bg range harga? TQ

          • Ada je. Kat Ben Tanh Market dan Saigon square pun da jual baju dan pakaian harian. Cuma haritu kami ada beli baju budak2. Harganya lebih kurang harga kat msia. Dapat murah pun cz gigih menawar harga

    • sebagai tambahan in , rata rata ramai yg konon Nye cari hotel via internet tertipu lokasi jauh dari bentan . email saya kalau perlu pertolongan kat mana yg terdekat dan harga berpatutan .

    • Not sure berapa. Nak tahu juga berapa jauh / kilometer. Better tanya org di kaunter hotel anda menginap. Paling penting, kalau nak pergi tu naik teksi yg betul2 guna meter. Kalau ramai, naik innova/avanza. Kalau xramai naik sedan je. Rate bbeza

  3. ini tip disana,
    1) jgn naik beca-mula2 harga lain, blk nnti harga lain – ditinggalkan kita kat tempat lain
    2) jgn naik taxi berdua, klu bleh berempat. ada kes pax naik duduk sebelah kita dan letak pisau dileher
    3) jgn pakai brg kemas, nnti diragut

  4. mana bole saya cari dan berjumpa dgn Hjh Basiroh? Yang saya tahu kedainye tu hanye jual makanan. Manakah cawangan nye menjual telekung dan kain ela?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge