Looking for something?

Reader Interactions

Comments

  1. kucing i indoor sejak dari kecik.apa yang i perasaan diorang takde kutu.ke i yang tak jumpa?hehe.tapi kutu indoor cats under control sikit kan.ermm,tak bahaya ke kalau sembur ridsects.bukan bila kita spray akan kluar macam cecair.then tak bahaya ke kalo kucing terjilat?i pon risau gak bab hama2 ni sebab all my cats sleep with me atas katil.kalau ada hama pon tak sedar coz its too tiny.

  2. Saya pun ad mslah kutu dan hama kucing, habis sume tilam2 terlibat, malam nk tdo mmg xsenang, anak2 sume bebintat2 badan kaki, sh bemcm2 petua saya buat letak daun durian belanda lah, jemur tilam2 basuh ngn air panas sumenye xmenjadi, hama2 ni msih ada, lastnye saya sembur semua tilam sofa dgn penyembur racun, ridset especially kat sudut2 yg belipat, lps tu biarkan seharian… Smnjk dr itu xde lg dah hama2 kutu2 kcng ni mggangu rumah tangga kami…. Sampailah skg…..klu kat kucing sembur je satu bdn dia pastu pakaikan kolar leher supaya dia xjilat bulu2 bdn dia then mandikan smpi bersih bilas bdn kucing 2-3 kali….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge